רבים תמיד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/01/11 02:12 יח בשבט התשעא

שאלה

שלום הרב, אני כותבת כרגע משום שהגעתי לפרשת דרכים האם להמשיך את הקשר או להיפרד.

אני וחברי בני 22, כל אחד גר אצל הוריו כמובן. בתחילת הקשר הכל היה מצוין ויפה היינו ממש זוג אוהבים, ובשנה וחצי האחרונות אנו לא מפסיקים לריב על כל שטות קטנה. כל דבר קטן שהוא עושה אני מתעצבנת עליו ואני תוהה לעצמי אם מגיע לי מישהו יותר טוב למרות שהוא עושה הכל למעני ושם אותי בראש מעייניו.

הוא דתי ומבית טוב אני רק שומרת שבת וכשרות. וכאמור בשנה וחצי האחרונות אנו כל הזמן רבים נפרדים וחוזרים אחרי שבוע וחצי ממש לא יציב. מה עליי לעשות? מצד אחד אני מפחדת לוותר עליו אבל מצד שני אנחנו כל הזמן רבים. אני מרגישה שאני לא מצליחה לנהל איתו שיחה כי הוא לא אותי .

אני חושבת שהוא בחור טוב מאוד ואני לא יודעת אם אנחנו צריכים להתחתן או להיפרד,

אני מפחדת להינשא שלא בלב שלם.

תודה ושבוע טוב

תשובה

אם רבים כל הזמן גם על דברים קטנים זו בעיה של תקשורת,
ותקשורת היא מיומנות חשובה שאפשר לרכוש אותה.
צריכים ללמוד להקשיב אחד לשני, לאפשר לו לדבר עד הסוף, להבין אותו מהמקום שלו גם אם לא מסכימים, לא להיות שיפוטיים, להתרחק מביקורת גם אם היא בקורת "בונה",
לתת מקום לאדם עם עולם מושגים אחר.
כמובן זה רק על רגל אחת, כדאי ללמוד סוגיה זו בצורה יותר יסודית בסדנת תקשורת או לקבל הדרכה ספציפית לענין זה.
וכשיש תקשורת בריאה ונעימה אז חילוקי הדעות הופכים ממריבה לדו שיח שבו שני בני הזוג חותרים לפתרון משותף.

בברכה,

דני ארגמן