ראש השנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/09/10 12:12 ד בתשרי התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב!

בראש השנה, כבכל שנה מצאתי את עצמי בבית כנסת בבוקר היום הראשון של החג. באיזשהו שלב של התפילה התחלתי לבכות. אני לא יודעת למה. התמלאתי בחשק לבכות. מהר מאד עצרתי את עצמי כי הייתי באמצע הבית כנסת ולא היה לי נעים. אני לא יודעת למה זה קרה, זה מעולם לא קרה לי בעבר.

אני רוצה לדעת את דעתך בנושא, האם יש אפשרות שזה משהו שמתריד אותי ואני צריכה לחפור ולגלות מה הוא? או האם זה מצב יחסית נורמאלי ואין צורך לדאוג...?

תודה מראש,

וסליחה על חוסר הפירוט בשאלה- אני לא יודעת איך להסביר מעבר למה שהסברתי...

אני.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לבכות בראש השנה זו מעלה גדולה וחשובה.
לכן אם בכית הרבה בראש השנה אפשר והדבר הביא לך זכויות רבות.

יחד עם זאת, אם תמשיכי להרגיש עוד הרבה פעמים צורך גדול לבכות ותמצאי את עצמך בוכה לעיתים קרובות הרבה יותר ממה שהכרת את עצמך, כדאי יהיה לך לפנות ליעוץ רגשי כדי לבדוק אם אין כאן סימן לתקופה קשה שאת עוברת.