ק''ש על המיטה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/03/10 21:57 ז בניסן התשע

שאלה

שלום!

יש לי כמה שאלות לגבי ק''ש על המיטה:

1.האם אפשר לקרוא ק''ש על המיטה ואחרי זה לראות סרט או תכנית?(בגלל שיכול להיות שאני ירדם ולכן לקרוא לפני זה)

2.אם אני יושן אחרי 12 בלילה יש משהו שאסור לי להגיד או שאני צריך להגיד?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתה יכול לקרוא את כל הפסוקים מלבד קריאת שמע פרשיה ראשונה, ומלבד ברכת המפיל. את הפרשיה הראשונה של שמע ואת המפיל - אלו שני קטעים קצרים, תאמר לפני שאתה נרדם.

מי שהולך לישון לאחר חצות נכנס למחלוקת אשכנזים ספרדים.
לפי האשכנזים, אין הבדל לפני או אחרי חצות ויאמר ברכת המפיל כסידרה.
לפי הספרדים ברכת המפיל לא נאמרת לאחר חצות לכן יאמר ברכת המפיל בלי להזכיר שם ד'.