קשר רציני עם בת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/01/02 15:53 ז בשבט התשסב

שאלה

אני בן 15.5, ויש לי קשר ממש רציני עם בת, שלדעתי יכול מאוד להוביל לחתונה. הקשר שלנו גובל בכל סייגי ההלכה, ולא עובר על שום דבר.

האם יש בכך פסול, והאם כדאי להמשיך את הקשר?

תשובה

לא כדאי להמשיך אותו. אתה רחוק מידי מחתונה והקשר הזה יקח לך הרבה זמן והרבה ראש וכל זה ללא כל תועלת אמיתית. ובכלל לא בטוח שכשתגיע לגיל נישואין תהיה ברמה את איתה כי בגיל הזה מתעצבת האישיות וחלים בה שינויום גדולים. כדאי שתתחתן עם מישהי שמתאימה לך ביום החתונה ויודעת לקראת מה היא הולכת. מאשר שתתחתן עם מישהיא שבגיל 15.5 היתה מתאימה לך עשר אבל בגיל 20 היא מתאימה בערך כיון שהראש שלה אחר והלבוש לא מה שחשבת. וגם סיגנון הדיבור וגם וגם וגם ובסוף חתונה מאולצת.
לא כדאי.
אם תתאימו זו לזה - תמצאו אחד את השני בגיל המתאים מהר יותר מכפי שאתם חושבים.