קשר רציני מגיל צעיר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/01/02 17:13 ז בשבט התשסב

שאלה

שלום אני בכיתה י' ואני בקשר ממש טוב עם מישהו שהוא ממש בן אדם טוב וצדיק והוא ממש בראש שלי שנינו שומרים נגיעה ואני לא מאמינה שנגיע לדברים בלתי רצויים... אם אני ינתק איתו תקשר אז אנחנו לא נוכל למסד אותו שוב כי אנחנו לא גרים באותו יישוב! אני לא מבינה את הבעיה בקשר עם בנ"א שאני מאמינה שזה אפילו יכול להוביל לחתונה כמה שזה נשמע מופרך! אני לא רוצה להרוס משהו שיכל להיות רציני מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום.
קיראי באתר הזה הרבה תשובות שנאמרו בנושא זה על ידי רבנים שונים וכולם חושבים שזה לא טוב. ולדעתי כולם מדברים לא רק מתוך לימוד אלא בעיקר מתוך נסיון.

לגבי האפשרות לחתונה עתידית. זה יפה וטוב אבל הייתי ממלץ לך להחליט מי יהיה החתן שלך בגיל שבו תדעי יותר טוב מי את? ואיך את רוצה שחייך יראו? ומי הוא המתאים לחיים כפי שאת רוצה?

כל זה מותנה ברמתך וידיעותיך.

אני מניח שכמו הגוף כך גם הנפש משתנה בגילאים האלה שינוי של ממש כל שנה ושנה ולכן לא כדאי לקנות בגדים לחמש שנים מראש כי הגוף גדל והולך

כך גם בנישואים לא קונים משהו מראש לחמש שנים בגיל שכל יום מתחדש לך משהו באמונה וברצינות החיים.