קשר עם בת משפחה שפירשה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/12/12 16:22 ג בטבת התשעג

שאלה

לאישתי יש אחות חרדית שהתגרשה לפני 4 שנים ויש לה בן מנישואיה והוא בגיל 5 וחצי .לאחרונה היא עברה דירה לאשקלון שזו עיר רחוקה מעיר מגורנו, וטענה שזה מעניני עבודה . מאוחר יותר התברר שהיא חיה בזוגיות שם עם בת זוג לחיים והיא עדיין שומרת על הדת והכל רק שחיה חיי אישות עם בחורה אחרת לא דתייה וכשנודע לנו על זה ניתקנו קשר איתה למרות שאישתי רוצה עדיין קשר עם אחותה . כמו כן אמא שלה ניתקה איתה כל קשר . ולפי מה שהבנתי חלק מהאחים והאחיות עדיין בקשר איתה . ואישתי מעוניינת לדבר איתה אבל לא מדברת כי אני אוסר עליה

איך להגיב לתת לה לדבר איתה או לא ??

ודבר נוסף יש לי בן שעומד לחגוג בר מצווה והודעתי לכל מי מודע לסיפור שאני לא רוצה לראות אותה ושאני דואג קודם למשפחה שלי והדבר הזה יכול להביא קילקול למשפחה שלי ואני לא רוצה שום קשר ! האם הגבתי נכון ואם לא מה עלי לעשות ????

אשמח לתגובה מהירה זה מאוד חשוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך לתת לה לדבר עם אחותה,

זו אחותה עדיין, אמנם היא עושה דבר אסור אבל לא בגלל זה מנתקים קשר,

אם אתה רוצה שילדך לא יתקלקלו אז תשמור עליהם ותחזק את יראת השמים שלהם על ידי תורה ומצוות.

הדיבור של אשתך עם אחותה הוא חסד גדול, כי מן הסתם אשה גרושה במצב כזה מרגישה בודדה וגלמודה, וצריך לעשות לה חסד.

יתר על כן אם היא תרגיש אהובה על ידי משפחתה יש סיכוי שהיא תתנתק מהקשר הזה כי תהיה לה משפחה תומכת, אבל אם יתנתקו ממנה יתכן שתפסיק גם מקיום המצוות לגמרי, ולא נוכל לומר ידנו לא שפכו את הדם הזה.

בקיצור: אהבה וחסד.

בברכה,

דני ארגמן