קשר עם בחור שבעבר לא שמר נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/06/13 13:46 יז בתמוז התשעג

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב!

אני מתלבטת לגבי קשר שאני נמצאת בו כרגע.

בפגישה הראשונה שלנו, (בחור הלומד באחת הישיבות הטובות והאיכותיות) הוא סיפר לי שהוא מתחזק. (בא מבית דתי, רק שבתקופת ההתבגרות הוא ירד קצת)

ניסיתי לגשש על העבר שלו, מה שהביא אותי להבין שהוא לא שמר נגיעה בעבר - (עד לפני כשנתיים).

במשך אותה פגישה, הוא לא התבייש להזכיר את זה, מספר פעמים.

לטענתו, הוא לא עבר על הגרוע ביותר. {אני שמרתי נגיעה לחלוטין}.

ומאז (לפני כשנתיים) שהוא נכנס לישיבה, הוא יודע שזה המקום שלו, הוא עזב את הכל, והשאיפות שלו גבוהות מאוד.

רציתי לשאול,שבמידה ואני רוצה להמשיך את הקשר, איך אני יכולה לדעת שה"תשובה" שלו, היא אכן תשובה אמיתית שלא תתפוגג, ומה הם החסרונות או הסיכונים בבחור כזה, ומה חשוב שאבדוק.

תודה רבה! ותזכו למצוות שמחות! :)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אי אפשר לדעת בודאות אם תשובה של אדם היא שלימה,

רק ה' יודע, כמו שכתב הרמב"ם בהלכות תשובה : "ויעיד עליו יודע תעלומות" שלא יחזור לחטוא.

כך שבעצם השאלה יש משהו מכשיל, מי אמר שלא יחזור לסורו, כמו שאפשר לשאול על מי שלא נכשל: מי אמר שהוא לא יכשל? הרי יש יצרים חזקים והרבה נופלים?

צריך לבחון אדם לא לפי מצבים עתידיים אלא לפי ההוה,

לפי מדרגתו העכשוית, לפי מעשיו ודיבוריו, לפי שאיפותיו, לפי המקום שהוא נמצא עכשיו,

זה לא נותן ביטחון לעתיד, אבל גם בצדיק גמור אין בטחון.

אם את בוחנת את מצבו בהווה, באופן שכלי וקר, ורואה שהוא אכן זנח את הדרך ההיא, לא כדאי לחשוש לעתיד.

צריך רק לשים לב לכך שהשינו והשאיפות הם לא התלהבות של רגע, ואת זה אפשר לבדוק לפי סגנון הדיבור,
אם אדם מרבה בדיבור נלהב על מצבו או שהוא עסוק בלמידה והתעלות.

בברכה,

דני ארגמן