קשר לא בריא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/11/11 12:49 יא בחשון התשעב

שאלה

היי נעים מאד אני בת 17 וחצי והתחלתי להיות בקשר עם מישהו ושנינו לא שומרים נגיעה..זאת לא הבעיה..אני לא רוצה לשמור נגיעה והגבולות מאד ברורים ביננו אבל..הבעיה היא שמאחורי המחשב ובטלפון אנחנו מדברים לא צנוע וזה מאד לא נעים לי וקשה לי להפסיק להיות איתו בקשר

כבר פעם אחת סיימתי את הקשר הזה בגלל זה אבל חזרנו השבוע להיות בקשר שוב מצד אחד אני ממש מחבבת אותו ומצד שני אני יודעת שהוא לא בשבילי אני לא יודעת מה לעשות !

אני מרגישה רע בכל פעם אחרי שאנחנו מדברים..אבל אני גם סוג של התמכרתי אליו כי הואו נותן לי תשומת לב..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ראשית עלי לציין שאת יודעת להגדיר את מצבך בצורה ברורה, וזה מאוד יכול לעזור לך בפתרון.

כתבת שאת יודעת שהוא לא בשבילך, כלומר שאין עתיד לקשר רציני ביניכם, ובינתיים יש ביניכם הסכם לא כתוב, את מקבלת ממנו תשומת לב והוא נהנה מהקשר הגופני.

זה מצב לא בריא כפי שכתבת, וכשתגיע ההתפכחות תוכלי למצא את עצמך פגועה מכל הקשר הזה.
כל זה מעבר לשאלות ההלכתיות שיש בקשר כזה.

כתבת שהגבולות מאוד ברורים לך,
אך צריך לדעת שיש עוד כוחות חיים חזקים שיכולים להביא אותך למקומות מאוד לא טובים.

ציינת גם שיש גם פן של התמכרות, אם אכן זה כך צריך להעזר בגורם מקצועי שיעזור לך להחלץ ממצב זה.

בברכה,

דני ארגמן