קשר בין אישה יהודיה נשואה לבין ערבי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/02/10 12:05 ז באדר התשע

שאלה

אני עובדת במקום שהציבור שם חילוני . יש שם אישה נשואה שיש לה יחסים מאוד קרובים עם אחד העובדים הערבים. הם מעשנים יחד , מחזיקים ידיים ושבוע שעבר ראיתי אותם מתחבקים וזה לא בסתר אלא לעיני כל. כשהיא רואה אותו - היא שוכחת מהכל ומתפנה רק אליו. נושא זה מאוד מכאיב לי. האם יש משהו שאני צריכה/יכולה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצד אחד הלב נקרע - גם אישה נשואה וגם 'מאהב' נכרי.
מצד שני האם את מסוגלת למנוע זאת?

ודאי אי אפשר להטיל עליך אחריות בנושא אבל אם את חושבת שאת יכולה באיזו שהיא דרך להועיל באמת(!!!) לתיקון הענין ודאי חשוב שתפעלי.
אולי אפשר לדבר אל ליבה של האישה?
אפשר להזהיר אותה שמעשים כאלו סופם שמתפרסמים ומתגלים, שזה יזיק למשפחה שלה, אולי להעלות טענות נוספות שירתיעו אותה?

אפשר לעורר חברות שיותר קרובות אליה ממך, שהן יפעלו?

קשה לי לתת עצות מרחוק. את צריכה לחשוב מה באפשרותך לעשות. אבל הזהרי שלא להציק ולהזיק באופן שרק יסכסך בינך לבינה ולא יביא תועלת לגופו של ענין.