קשר בזמן הצבא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/09/10 23:10 ה בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב,

שמי ... אני בת 20 ואני נפגשת זה חצי שנה עם בחור מקסים. אנחנו בקשר מאוד רציני ורוצים בע"ה להקים בית ביחד.

הבחור נמצא בסיירת מובחרת בצבא ולכן לא חוזר הרבה הביתה. העניין מקשה על טיפוח ופיתוח הקשר ואנחנו מרגישים שאין לנו את הזמן לעבוד על הקשר מספיק. ברור לנו שאנחנו לא מחכים עד סיום השירות להתחתן (עוד שנתיים וחצי) ומצד שני צריך להגיע לבשלות מסוימת וביטחון מסוים בקשר כדי להתחתן. אנחנו מרגישים שאין לנו את הפנאי להיבנות בצורה נכונה וגם המחשבה שתחילת הנישואים יהיו במתכונת של צבא דיי מפחידה...

מה הרב יכול לייעץ לנו כדי לבנות נכון את הקשר ולהגיע לחתונה ונישואים בשלים ומוכנים כמו שצריך?

תודה מראש!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. כתבת כמה מושגים ותהליכים שצריך לעשות הבחנה ביניהם,
"טיפוח ופיתוח הקשר"
"בשלות מסוימת-להתחתן"
"בטחון מסויים בקשר"

ב. בשלות אינה ענין זוגי אלא כל אחד צריך להיות מספיק בשל ליצירת קשר זוגי,
צריך לבדוק את עצמו האם יש לו מקום בנפש להכיל אדם אחר, להבין את צרכיו,
האם יש מסוגלות להיפתח רגשית, לשתף בחוויות אישיות, ולפתח אינטימיות.
כל זה צריך להיות עוד לפני שמתחילים להיפגש.

ג. טיפוח ופיתוח קשר – זו עבודה שנעשית כל החיים, ולאו דוקא לפני הנישואין, מה שנפגשים לפני החתונה זה כדי לבדוק התאמה וכדי לראות שמוצאים חן אחד בעיני השני,
על הבסיס הזה הולכים ובונים את הקשר לאורך ימים ושנים.

ד. בטחון בקשר – זו אכן נקודה חשובה שצריכה בירור הן מבחינה שכלית והן מבחינה רגשית,
אי אפשר להיכנס לחופה עם פרפרים בבטן!
לכן צריך לעשות את הבירור הזה בצורה רצינית,
להקדיש את הזמן והפניות הנצרכים לכך.

ה. למעשה כעת אי אפשר לעבור את התהליך הזה בצורה מניחה את הדעת כיון שהוא לא פנוי לכך לא מבחינה נפשית ולא מבחינת האפשרות הטכנית להפגש.
לכן צריך להמתין עד שהוא יסיים את ההכשרה שלו, השירות יהיה יותר מאוורר מבחינת יציאות ותוכלו להפגש לברר ולחזק את ההחלטה שלכם ולהכנס לברית נשואין מוכנים.
ו. ביחס לחשש שלך שתחילת הנישואין יהיו במתכונת של צבא,
כשהוא יסיים את מסלול ההכשרה הדברים יראו אחרת ותוכלי לבחון את הדברים מחדש.

בברכת חג שמח,

דני ארגמן