קשר בדייטים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/08/10 22:41 ו באלול התשע

שאלה

שלום,

ב"ה זכיתי להכיר במשך 4 שנים את האדם שבעז"ה בתום שנת השירות הקרובה אנשא לו..אנחנו ביחד מכיתה ט' שומרים נגיעה.. ומשתדלים לקדם ולהתקדם ביחד..ב"ה.. אף פעם לא נפלנו! ואנחנו בני אותו הגיל.. שנינו בני 18 . הוא כבר התחיל ישיבה ואני מתחילה שירות עוד שבועיים...

רציתי לשאול. איך לייעל את השנה הקרובה.. שבאמת תהיה התקדמות אישית..של שנינו ובו בזמן.. שהקשר ימשיך להיות רלוונטי. האם להיפרד??.לשנה..ואז לחזור?. או פרידה יותר קצרה? או להמשיך כרגיל?? אני פשוט פוחדת שקשר יפגע לו בלימוד.. או שיסגור אותו בפני שינויים שהוא יכול לעבור..ישר כוח על העשיה הקדושה..

אשמח לתשובה במהרה!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. אשריכם שאתם שומרים על עצמיכם!

שתזכו להקים ביתכם באהבה ושמחה!!

ב. ביחס לשאלתך, אכן השנה הזו היא שנה מכוננת לשניכם גם יחד,

וצריך לנצל אותה להתעלות הן בנתינה שלך והן בלימוד שלו.

עדיף היה לנתק את הקשר למשך שנה וכל אחד יתמסר לבנות את עצמו בשנה זו,

אבל לא כל אחד יכול לעמוד בזה,

לכן אני מציע לכם לקבוע לכם גבולות של זמן להפגש,

הן בתדירות והן במשך המפגש (למשל אחת לכמה שבועות למשך זמן מסויים שתקבעו),

כמו כן להקפיד להפגש במקומות שיש אנשים נוספים.

ג. כפי שציינת בשנה הזו חלים שינויים אצל מי שנכנס ללימוד תורה בצורה רצינית,

ואת צריכה להיות מוכנה לזה, לראות את השינויים, לשמוח בהם, ולדעת להתיחס אליהם בהתאם.

ד. חשוב שבמשך השנה הזו תלמדי את ענין הזוגיות והקמת משפחה, בשיעורים ספרים וכד'.

ושתהיה לכם המון הצלחה!

בברכה,

דני ארגמן