קשר בדייטים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/08/10 10:51 י באלול התשע

שאלה

שלום הרב,

יש לי מספר שאלות לגבי קשר רציני שמיועד לחתונה.

אנחנו בע"ה מתכננים לצאת כשנה (בגלל כל מיני גורמים כמו ישיבה וכו')

1.האם כשאומרים שמותר להסתכל באישה בשביל לדעת אם מוצאת חן בעיניו לחתונה הכוונה רק במפגש הראשון? או בכל אותה תקופה.

2.האם מותר לומר דברים כמו "מת עליך" ? כמובן שבצורה צנועה וכו'.

תודה מראש

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

1. חכמים התירו (וגם ציוו) להסתכל על המיועדת כדי שיבדוק אם היא מצאת חן בעניו,
כמה להסתכל? לא נתנו לכך שיעור, לא אמרו רק פגישה ראשונה, מצד שני לא צריך להסתכל בעיון ודקדוק על כל תו פנים. העיקר שתמצא חן בעניו.
בהמשך התקופה כדאי ללכת או לשבת במקביל, כך שמסתכלים ישר.

2. דברי חיבה חשובים מאוד, גם רומנטיקה אבל לאחר החתונה.
לפני החתונה לומר דברים חכמים ומשמחים, דברי הכרעה, לא להכנס להתרגשות יתירה.

אחרי החתונה חשוב להרבות בזה וגם לגוון!!

בברכה,

דני ארגמן