קשיים עם ההורים של החתן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/08/09 10:21 ד באלול התשסט

שאלה

שלום רב,

לאח של חבר שלי בעז"ה יהיה בר מצווה בט"ו בשבת , בגלל זה דוחים את חתונתינו (תקציבים ועומס) מה עושים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הטיפול בבעיה נעשה בשלושה מאמצים:
א. צריך להקשיב טוב טוב להורים. אולי הם באמת צודקים, אולי אנחנו בטוחים שהצדק אתנו, שהם סתם לא מתחשבים בנו אבל אנחנו בעצם שקועים בתוך עצמנו ולא רואים את הקשיים של ההורים? (אתם מזכירים לי שבחתונה שלי היה לי ויכוח מאוד חריף עם הורי על החליפה של החתן - היום אני יודע עד כמה ההורים שלי צדקו ואני התעקשתי כמו ילד קטן...)
ב. רק אם אתם משוכנעים לחלוטין שאתם צודקים ויש כאן התעלמות מהמצב הקשה שלכם אז צריך שהחבר שלך (לא את! אלא הוא, רק החבר שלך, מפני שהוא הבן שלהם. לך אסור להכנס לעימות עם ההורים של חתנך) ינסה להבהיר להם בשיחה רגועה ומשותפת עד כמה אתם מרגישים שנעשה לכם עוול.
ג. אתם יכולים להיות יצירתיים ולהציע הצעות שמתחשבות בקשיים. לומר להורים שאתם מבינים את הקושי ולכן אתם מוכנים לחתונה יותר פשוטה וזולה. או שאתם תסייעו בעזרת כספי המתנות במימון החתונה כדי להקל על העול התקציבי.
אפשר גם לשלב את כל המאמצים יחד להגיד להורים: אתם צודקים, עם זאת לנו קשה להמתין, לכן בואו נעשה חתונה פשוטה וזולה ואנחנו נשתתף בתקציב החתונה בכספי המתנות (או בכספים אחרים שיש לכם מעבודה שעבדתם וכד')

ועוד טיפ אחרון: יש קשיים שנראים הורסים את החיים אבל אחרי שהם עוברים שוכחים מהם...
שיהיה במזל טוב!