קשיים לצום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/08/12 21:49 ה באלול התשעב

שאלה

שלום אני בת 31, בריאה בד"כ, 8 חוד' לאחר לידה שלישית רגילה, רציתי לשאול- לגבי צומות (מתקרב צום יום כיפור..)

לפני הצום אני אוכלת טוב ושותה המון המון, הבעיה שלמשל בתשעה באב כשצמתי בערך בשעה אחת בצהריים כבר הרגשתי רע מאד מאד, ז"א כאבי ראש חזקים ממש דפיקות חזקות בראש, סחרחורת עד לטשטוש והרגשת בחילה שבסוף נגמרת בהקאות רצופות, שאפילו כששתיתי מיים או מיץ הקאתי גם אותם, בנוסף היתה לי תחושה של חשמל שזורם לי בידיים ממש חזק שבקושי יכלתי להניע את האצבעות, ככה כל פעם אני מרגישה כשיש צום.

אני ממש חוששת מצום יום כיפור זה תמיד קורה לי ככה זה כבר לא פעם ראשונה שאני סובלת בדיוק מאותם תופעות(כמובן שאני לא יוצאת מהבית ומשתדלת לנוח)

או שמא אסור לי לצום בכלל?

כל הצומות האחרונים פשוט הופסקו באמצע לא הצלחתי לעבור אותם בשלמותם...

בהתייעצות אינטרנטית עם רופא נאמר לי שיש אנשים שלגופם קשה יותר לסבול צום והם מקבלים מיגרנה בצום או מתייבשים וזה מה שקורה לי ולכן אסור לי לצום...

מה עושים בפועל?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ההמלצה היא לא להסתפק ביעוץ אינטרנט אלא להתיעץ עם רופא המשפחה שלך.

בכל מקרה שאסור לצום צריך לשתות לשעורים: כמויות של 40 סמ"ק שתיה (אם יש צורך בהזנה זו יכולה להיות שתיה ממותקת - מיץ ענבים וכד') בהפסקות של 9 דקות.

ועייני
http://www.medethics.org.il/db/showQ.asp?ID=5837