קשיים בשמירת נגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/03/12 01:30 י באדר התשעב

שאלה

אני בחורה דתייה ושומרת נגיעה.

לא מזמן יצאתי עם בחור דתי, והיינו בקשר רציני מאוד. כבר דיברנו על חתונה והכל...

יצא שנפלנו פעם אחת, ומאותה הפעם נרתעתי ממנו מאוד, והיה לי קשה להיפגש איתו. לא הרגשתי באותה הפעם שהוא כפה עליי משהו, אלא שמשהו בו פשוט דחה אותי! וזו היתה הסיבה העיקרית שהפסקנו לצאת.

והנה השאלה שלי- איך אני יכולה לשמור נגיעה עד החתונה? מה יהיה אם אצא עם בחור שייראה לי מתאים ומושלם בשבילי, ובליל הכלולות ארתע ממנו? מה אם אני ארתע מהזיווג שנקבע לי משמים?

תודה מראש...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תחילה עלי לציין שאני מכיר עוד מקרים בהם הויתור על שמירת הנגיעה הרס קשרים טובים שהיו יכולים להגיע לחתונה.

התשובה לשאלה: בפעם הבאה תתעקשי בלי פשרות על שמירת נגיעה ואל תוורתי על כך בשום אופן. אפשר שזכרון הקלקול הנוכחי יחזק את היכולת שלך לשמור נגיעה עד החתונה.

בשולי הדברים אפשר לשמוע חשש שאולי יש לך רתיעה רגשית מנגיעה בבחור. דבר כזה אי אפשר לבדוק עד החופה.
הבעיה הזאת מוכרת ויכולות להיות לה הרבה סיבות - במקרה כזה פונים לטפול רגשי והוא עוזר מאוד.