קשיים בקדושה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/12/15 12:47 טו בטבת התשעו

שאלה

שלום! אני אברך בישיבה כבר כמה חודשים ולצערי הרב דווקא אחרי החתונה לפעמים קשה לי יותר לשמור על עצמי מנפילות באינטרנט עליי וגם כשאני נזהר באינטרנט עדיין קשה לי מאוד לשמור על עצמי משז"ל. זה פשוט מתסכל שגם אחרי החתונה עדיין קשה לי אפילו יותר מלפני. שמתי רימון גם בפלאפון אבל עדיין ההרהורים מקשים עליי מאוד. אני גם מאוד מפחד שאשתי תדע מכל הקושי. היא שואלת אותי מידי פעם למה אני מבואס ואין לי מה להגיד לה.. אני כבר שיעור ו' בישיבה וזה פשוט מדכא אותי כשאני חושב על זה. ביום עוסק בתורה ובלילה.... ה' ישמור. אם תוכל לתת לי כמה מילות חיזוק אשמח מאוד. תודה יוסף.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין מה להיות מתוסכל,

אחרי החתונה לא יותר קל,

יצרו של אדם מתחדש עליו בכל יום,

הוא עושה את העבודה שלו,

ואנחנו צריכים לעשות את העבודה שלנו,

גם אם לא רואים תוצאות,

זה לא אומר כלום,

משל לאדם שממלא כל היום דליים לתוך חבית ללא תחתית,

אין תוצאות, החבית לא מתמלאת אבל האדם מתנקה על ידי העיסוק במים,

שקידת התורה ומאמץ להסיח את הדעת הם הכלים המרכזיים וזה מה שמזכך את הנפש,

וזה מה שנדרש מהאדם.

בברכה,

דני ארגמן