קשיים בזוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/04/12 13:19 ז באייר התשעב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה

אני בן 25 ונשוי כמעט 3 שנים לאשתי (22) יש לנו 2 ילדים תאומים.

אנו באים מהציבור החרדי/מודרני ונישאנו בשידוך מעולם לא שבענו נחת יתרה בנישואים עליות קטנות ומורדות גדולות. התחום היותר קשה בינינו הוא התחום המיני והתיקשורת בכלל. לקח לי מעט זמן להבין שאני לא מצליח להינות בחברתה מכל מיני סיבות באשמתה ושלא באשמתה בין השאר מהסיבה שיש לה אופי חלש ומעט מיובש ואני לא נמשך לאופי כזה כלל. אין בינינו מריבות סוערות או משהו כזה פשוט אין כלום. שוחחנו על כך רבות והבנתי ממנה שאין לה בעיות איתי והיא אוהבת אותי מאד אבל אני... לא מצליח לאהוב אותה. ואני מאד רוצה לאהוב אותה אבל לא מצליח להשתחרר מהמחשבה שהיא לא מתאימה לי ושהכל טעות ויש המון נשים שהיו בבירור מתאימות לי יותר. עם כל הכאב הזה גם חלו שינויים בגוף שלה בין השאר בעקבות הלידה ואני גם לא מצליח להימשך אליה. כמה שביקשתי שתעשה משהו זה לא הועיל דבר. האם אפשר להאשים אותי שאני לא נמשך? אני צריך לכפות את עצמי? פנינו בעבר ליעוץ זוגי שלא הניב תוצאות בכלל. לפני חודש היתה עלייה מסויימת ביחסים ופתאום כן נמשכתי אבל עכשיו (דווקא כשאנו מותרים) הכל חזר אחורה. שנינו מתוסכלים מאד ולא יודעים מה לעשות. אני חייב לומר שעד כמה שהעניין קשה יש ביננו כבוד הדדי ושמירה על יחס הוגן. אבל אני לא יודע כמה זמן אני אוכל להחזיק בלי לספק צרכים מסויימים... מה עלי לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשמח לענות לך בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן