קשיים בהדרכה-חשוב מאוד

חדשות כיפה הרב שי פירון 31/03/02 04:35 יח בניסן התשסב

שאלה

יש לי בעיה שעקב הדרכה אני נחשף מאוד לקשר מסויים עם בנות.

יש לי בעיה מאוד מסויימת עם בת אחת שלכן אני מנסה קצת להתרחק ממנה אבל אינני מצליח. מה לעשות הרי איננו יכולים לשלוט על רגשותינו?

תשובה

ב"ה

שלום לך!

עליך להבין שהכל, אבל הכל נשלט.
אם לא הכל נשלט, מדוע אנו נענשים על מעשינו?!
האם לא הכל נשלט הרי שיש בנו צד בהמי, נמוך ושפל.
הכל נשלט.
אל תוותר לעצמך.
נכון, זה קשה. לכן יש "סייג לתורה". גדר, שנועדה להרחיק אותנו מניסיון. נכון, בכל יום אנו מבקשים: "ואל תביאני לידי נסיו". אבל, כל החיים הם נסיון אחד גדול. יוסף עמד בנסיון ושילם על כך מחיר כבד.
אבל, הוא מלמד אותנו, שהכל בשליטה.
יש נפילות, יש כשלונות. אז קמים!
לא מתמלאים בדכאונות, בתחושות אשם. אלא, מבינים ש"שבע יפול צדיק וקם".
אל תעזוב את ההדרכה אבל השתדל להרבות במניעות ובלימוד ערכה ועניינה. אל תוותר לעצמך לרגע.
אני ממליץ לך ללמוד את המאמרים בסוף ספר קדושים תהיו מאת שמואל כץ וכן חלק מהמאמרים בספר כתנות אור.

בברכה,

שי