קשיים בדרך לחתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/01/12 13:53 י בטבת התשעב

שאלה

ב"ה

יש לי חברה שאוהבת אותי ואני אוהב אותה ובעזרת ה' אנחנו רוצים להתחתן.הבעיה היא שהיא עכשיו סגרה שנתיים במדרשה בשירות לאומי ב... ואני רחוק ב....

הקשר שלנו בגלל המצב בנוי מכמה אסמסים ביום לפעמים שיחות פלאפון בערבים ונפגשים לערך פעם בשבועיים.

קשה לי המרחק בינינו והמחשבה שהחתונה בגלל נמנעים תהיה רק עוד שנתיים.

הלב שלי כואב שאני בלעדיה וזה לא כיף. היא אופטימית ורגועה עם הקשר ומנסה לא להסתכל יותר מידי על העתיד הרחוק ולהתייאש.

אני לא מצליח לחיות ככה. כואב לי. מצד אחד אם נפרד אפגע ואתחרט על זה למרות שאולי אחרי כמה חודשים הלב יחזור לאיתנו מצד שני אם נשאר הוא ימשיך לכאוב.

מה עושים??

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
השאלה שלך משקפת עמדה קצת אגוצנטרית - אתה מאוד מרחם על עצמך בגלל שהלב שלך כואב.
אתה עד כדי כך מרחם על עצמך, שאתה אפילו שוקל לפרק את הקשר, אבל לא מעלה בדעתך לעשות ויתור שמתחשב בה ולעבור ללמוד קרוב למקום השרות שלה, כדי לפתור את הקושי של המרחק שביניכם ובכל זאת לשמור על הקשר.

מכאן לגופו של ענין: בכל זוגיות שותפים שניים, למרות השותפות הם שונים. מה שנוח לאחד קשה מאוד לשני. המתח הזה עולה לעיתים קרובות בזוגיות ומחייב שיחה רגישה וקבלת החלטה משותפת (בגלל החשיבות והרגישות אני מפרט):
1. שיחה שמשתפת בכנות ובפתיחות בקושי.
2. הקשבה רגישה מאוד שמנסה להבין היטב את הצד השני.
3. קבלת החלטה משותפת ששני הצדדים יהיו שלמים איתה.
הכי חשוב בקבלת ההחלטה, שכל צד ירגיש שמתחשבים בדעתו וברגשותיו.

אתה צריך לשוחח עם בת זוגך לעתיד. לפני השיחה צריך להבהיר את שלשת העקרונות הנ"ל: שיתוף מתוך כנות מלאה, הקשבה והחלטה מתחשבת בשני הצדדים.
תשתף אותה ברגשות, במחשבות ובקשיים שלך. תקשיב היטב לצד שלה: הרגשות המחשבות והקשיים שלה. מכאן לא נותר אלא למצוא פתרון נכון לשניכם (כגון: אתה עובר ללמוד קרוב יותר אליה, היא עושה שרות קרוב יותר אליך, אתם מתחתנים בתוך שנה ולא אחרי שנתיים...)