קשה לנו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/10 11:12 ו בתשרי התשעא

שאלה

שלום לרב,

בעלי ואני נמצאים כבר תקופה ארוכה במצב לא קל מכמה בחינות. גם זוגי אך בעיקר כלכלי שמשפיע על כל אורח חיינו ועל ילדינו ועל הזוגיות שלנו. כאשר אחד מאיתנו נחלש השני מחזק אותו בדברי אמונה שהקב"ה יעזור לנו ורק צריך להאמין ושאין זה סתם אנחנו עוברים את המצב וכד'. את החיזוק העיקרי נותן בעלי ואני ב"ה מתחזקת. לצערי, לאחרונה בעלי עובר משבר אמוני. הוא לא מבין למה הוא מתפלל, הוא מרגיש שאין לו עזרה מלמעלה וכו. כיצד אוכל לחזק לו את אמונה מלבד אותם דברים שכבר אמרנו?? איני רוצה שייפול לייאוש ויקח איתו את כולנו. אני מחפשת כל דרך לחזק אותו ובהיותינו אנשים דתיים אני מאמינה שזו הדרך הטובה ביותר. אודה לתשובתך.

תשובה

ב"ה

שלום.

כדאי לך לעזור לו למצוא מסגרת לימודית שבה הוא יוכל ללמוד תורה.

ברגע שהוא ימצא מסגרת כלבבו וליבו יחפוץ במקום הרי שמאור הלימוד והיגיעה בתורה היא זו שתגרום לו להאיר פניו .

הארת הפנים והארת הנפש תגיע אליו במידה והוא יבקש את פני ה'. דוד המלך מתפלל ומבקש לחזות בנועם ה'. מפני שהוא יודע שרק המפגש עם הרוחני יכול לגרום לאור גדול ולברכה בעשייה.

ישנו מישור נוסף שכדאי לבחון ולבדוק והוא הצטרפות למעגל האנשים שנותנים ומשקיעים ומשפיעים במקום מגוריכם .ואם הוא יהיה עסוק בנתינה ובעשיית חסד הרי שזה "ימלא" אותו וישמח את נפשו. מפני שאדם שנותן הוא אדם חי ,אופטימי, חזק ומאיר .

[ואם האיש שלך יהיה שמח ויהיה בטוב הרי שזה יקרין וישפיע עלייך בדיוק כמו שהחמה מאירה ללבנה.]

זו עצתי.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.