קשה לי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/09/10 08:25 ה בתשרי התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

בהמשך לשאלה https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=222969

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

ראשית לכל אני רוצה לחזק את ההחלטה החשובה שלך להתאמץ בקיום המצוות.

בשלב הזה חשוב לברר וליצב את מערכת היחסים בינך לבין אביך,
צריך לדעת שההתנגדות שלו לכל המהלך שלך באה ממקום אחראי,
הוא חושב שהמהלך שלך מוטעה, קיצוני או כל טענה אחרת,
אבל זה נובע מתוך דאגה ואהבה לבנו, לכן גם התגובות שלך צריכים להיות בהתאם,
בנחת ובכבוד הראוי גם כאשר אתה עומד על רצונותיך.

חשוב לא להגיע למסלול התנגשות עם ההורים, גם זו מצווה חשובה בתורה,
תמיד אפשר למצא פתרונות יצירתיים לקיים מצוות מבלי שזה יגרום לכעס,

אם תצליח ללכת בדרך הלא פשוטה הזו גם לכבד וגם לקיים מצוות,
בסופו של דבר הוא רוצה בטובתך, יש להניח שאביך יגלה יותר הבנה לדרכך,
בפרט שהדרך הזו גורמת לך לכבד יותר את ההורים.

אני חוזר על המלצתי מהתשובה הקודמת, שתמצא קרוב משפחה או מדריך שמכיר אותך וינחה אותך בצורה יותר ממוקדת.

בברכת חג שמח,

דני ארגמן