קשה לי עם איסורי שלשת השבועות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/07/02 15:15 כב בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב, שלום רב!

הנני בחור דתי מבית, אך מרגיש שרק עתה חזרתי בתשובה. בתקופה האחרונה היו לי הרבה נפילות מאוד חזקות וב"ה עכשיו התחזקתי, אך לפעמים אני נופל. אך יש דברים שמחזקים אותי כמו מוזיקה יהודית.

האם מותר לי לשמוע מוסיקה יהודית (אפילו לא שמחה) בשלושת השבועות מחשש שאני עלול ליפול שוב?

חוצמזה עניין האבלות מאוד מפחיד אותי שגם ממנו אני יכול להכנס לעצבות ודיכאון שעלולים להביא אותי לדבר עבירה, מה עליי לעשות? תודה מראש!

תשובה

בס"ד

ענין האבלות הוא הדבר הכי מעודד שיש.

סיבת הענין היא כי איננו אבלים על חורבן שהיה לפני אלפי שנים. החורבן הזה המשיך איתנו לכל אורך הגלות. אף אחד לא נתן לנו לשכוח שאנחנו בגלות. אם פעם אחת ניסינו להיות כמו אזרחי הארץ - מיד הזכירו לנו את היותנו יהודים שמקומנו לא שם - אולי בארץ ישראל.

כך היה בספרד בתור הזהב כשהיהודים הרגישו כחלק מהממלכה של גרנדה. מיד אח"כ בא הגירוש הנורא.
אותם יהודים שלא הבינו את המסר הגלום בגירוש והמשיכו והתעצמו בדרכם והתנצרו - סבלו באופן היותר נורא מידי האינקווזציה הנוצרית.

מה אמרה הכנסיה:
אתם חושבים להיות נוצרים - נשרוף אתכם על המוקד!!

כך אמרה הנצרות בקול גדול. והיהודים שהבינו - חזרו לדתם. היהודים שלא הבינו שאלו בקול בוכים: למה? הרי אנחנו רוצים להיות נוצרים טובים כמוכם? למה אתם דוחים אותנו?

התשובה היא שאנחנו בחורבן הזה כל שנה מחדש. כל הזמן בחורבן בית המקדש.
זה חלק מהוויתינו ולכן אנו אבלים עליו במשך אלף תשע מאות שלושים וארבע שנה.

הטעות הכואבת של שכיחת ארץ ישראל ושיכחת הגאולה היתה גם טעותם של יהודי גרמניה בשנות השלושים שמאוד רצו להראות "אזרחי גרמנים נאמנים" גרמנים בני דת משה. והסבל הנורא שלהם היה קשה מנשוא.

כך היה עם היהודים ששירתו בנאמנות את המהפכה הרוסית ונורו למוות או הוגלו לסיביר. כולם כאחד לא כל כך הבינו בתחילה שלעם ישראל יש יעוד אחר מאשר להיות ככל העמים. ואני בטוח שברגעיהם האחרונים הם הבינו היטב איפה העם צריך להיות.

הסיבה שלא נותנים לנו לרעות בשדות זרים היא כיון שיש לנו יעוד משלנו שצריך להתממש.

העובדה הזאת משמחת את כולנו.

יש מוצא!!
יש גאולה!!
צריך להביא אותה!!

לכן האבלות צריכה לתת לך תקוה ואמונה ולא צער ח"ו. כל רגע שאתה בצער בגלל שאינך יכול לשמוע שירים - חשוב על הגאולה. חשוב על הצער הנורא שיש למי שאיבד את משפחתו, את ילדיו, את אשתו, את הוריו, את חבריו. חשוב על הצער הגדול ועל חילול ה' הנורא שטמאים שפלים רוצחים יושבים בקודש הקודשים.
חשוב על צער השכינה!
חשוב על כך שאנחנו הולכים בדרך הנכונה.

חשוב על כך שהצער שלך הוא חלק מתהליך הגאולה. שמיעת המוזיקה בימים אלו תשכיח ממך את הצער ואת היעוד ואתה עלול להיות אובד בדרך.
עליך לזכור תמיד שאתה בדרך לגאולה שלמה ועדין לא הגעת אל המנוחה ואל הנחלה.

מנהגי הצער של שלושת השבועות יעזרו לך להתגבר על השכחה ולהתפלל בתפילה אמיתית לגאולה שלמה.
או אז נוכל לשמוע את נגינת הלויים בדוכנם - נגיה המביאה לידי רוח הקודש. נבואה המביאה ברכה לעולם כולו.

אז ימלא שחוק פינו ולשוננו רינה.