קשה לי ללמוד גמרא!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/05/07 20:55 כ באייר התשסז

שאלה

יש לי כמה שאלות בקשר ללימוד הגמרא

1)מדוע חשוב כל כך ללמוד גמרא והרי הגמרא דנה

בנושאים שלפעמים נראים ישנים מאוד ולא קשורים

לימינו?

2)מה מרגיש הרב בזמן לימוד גמרא?

3)כיצד אפשר להתגבר על התחושה שזה מאוד קשה

ללמוד גמרא?

תשובה

ב,ה

שלום.

1)הגמרא היא התורה שבעל פה שניתנה למשה מסיני -דבר אלוקים חיים.
וגם אם הגמרא מדברת על חמור ככלי תחבורה עדיין הסוגיא רלוונטית לימינו.
ועוד איך!

2)אני מרגיש שקשה לי.
אני מרגיש רצון עז להמשיך להתמודד למרות הקושי
אני חש את המתיקות ואת הנועם בכל מילה שכתובה בתלמוד. כשאני נתקל בשם של תנא או אמורא אני משתדל לדמיין אותו עומד יושב מולי ואומר לי את הדברים.

3)ההתגברות היא ע"י המשך לימוד נכון ושיטתי. אתה צריך ללמוד עם חברותא ולקבל הכוונה מרב כיצד לגשת לסוגיא וכיצד ללמוד את הסוגיא.
כמו כן כדאי לך ללמוד "מבוא לתלמוד" . זה יתן לך מעט מושגי יסוד בהבנת הארמית ובהבנת המבנה הפנימי של הסוגיא.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.