קשה לי להתפלל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/10/02 12:26 ל בתשרי התשסג

שאלה

אני לומדת בבי"ס דתי ובזמן האחרון אני לא כ"כ מרגישה שאני יכולה ומסוגלת להתפלל,ואני מקווה שזה יעבור מהר.השאלה היא מה יותר חמור,לא להתפלל בכלל או לעשות את עצמי מתפללת מכיוון שאם רואים שאת לא מתפללת המורים מעירים,וזה שהם יעירו לי לא יגרום לי להתפלל אלא רק לעשות את עצמי.מה עדיף?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראי נא,לכל אדם יש עליות וירידות.ואת נמצאת במצב של עליה רוחנית.
איך אני יודע?
פשוט ,מפני שקשה לך.
כי החיים הם כמו באופניים:
אם קשה-סימן שנמצאים בעליה,
אם קל-סימן שנמצאים בירידה.
ואם עומדים במקום-אז...נופלים.

אני חושב שלא להתפלל בכלל זה כמו לעמוד במקום.
אבל אולי כדאי לך להתמקד כל שבוע בקטע אחד!!
מהתפילה שאותו את לומדת לפני כן ובו את נמצאת במקסימום ריכוז שאת אומרת אותו.
רק קטע אחד לא יותר.

ואז במשך פרק זמן קצר את תרגישי שינוי .
ושוב-אם קשה לך זה סימן טוב ,טוב מאוד,
כי זה מראה שאת בעליה.
לכן אל ייאוש ,
בעליה מתאמצים ,
קצת קשה.
אז מה?

אגב את יכולה להכניס קטעי תפילה שאת יכולה לחבר בעצמך לעצמך.
אנו מכירים משהוא שחיבר ספר תפילה ושירה הוא דוד המלך נעים זמירות ישראל.
כל אדם יכול לפנות לאלוקים ולהתפלל אליו בשפתו הוא
אפשר לשלב את התפילה הפרטית בתוך תפילת הלחש בברכת שמע קולנו.

עייני גם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13467

בברכה,

עוזיאל