קשה לבקש סליחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/09/09 16:43 יג באלול התשסט

שאלה

בס"ד

קודם כל, תודה רבה על עבודתכם הברוכה!!!

היא עוזרת לי אישית וכמובן לעוד הרבה בהמון המון דברים..

אני שקרתי למישהי ואני מרגישה נורא!!

אני לא יודעת איך לכפר על זה..

ואני ממש מתביישת לבקש ממנה אישית סליחה כי זו לא חברה שלי זו מישהי שאני עושה לילדים שלה ביביסיטר(קבעתי איתה שאני עושה לה ביביסיטר ולאחר מכן התקשרה אלי מישהי אחרת ואמרתי לראשונה ששכחתי שיש לי משהו אחר והבאתי לה מחליפה בשבילי..)

אני מרגישה נורא ואיום ואני לא יודעת איך לכפר על זה..

אם תוכל בבקשה לעזור לי אני אשמח נורא!! תודה רבה!!!!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אם דאגת למחליפה והכל הסתדר טוב, אז השקר שלך לא גרם לאישה שום נזק!
עכשיו כשאת מבינה כמה חמור מה שקרה. מתחרטת ומצערת, מבטיחה באופן מוחלט שדבר כזה לא יקרה עוד. זה טוב מאוד לבינתיים.
כאשר תרגישי שאת יכולה (גם אם זה יהיה בעוד מספר חודשים או שנים) תמצאי דרך להגיד לאישה שאת מתנצלת על משהו לא טוב שעשית לה ושהיא לא נפגעה ממנו, את יכולה לבקש ממנה סליחה כללית ואם היא תסכים זה מספיק.
שנה טובה