קשה בשירות לאומי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/05/09 00:41 ב בסיון התשסט

שאלה

אני בת שירות לאומי-במקור אולפניסטית.

מאז שגמרתי את האולפנה,אני מרגישה מנותקת מעולם היהדות[בגלל שבאולפנה חצי יום לומדים מקצועות קודש,והכל סובב סביב אמונה ודרך עבודת ה' ופתאום אחרי שמסיימים הכל נעלם ואת נשארת בלי כלום!]ולאט לאט אני מדרדרת רוחנית,עד כי הפסקתי להתפלל אך את הדברים היומיומיים הפשוטים["הטכניים"] אני עדיין עושה:נטילת ידיים,לברך,"אשר יצר" וכו'..

אני רוצה להתקדם רוחנית,לשאוף ליותר,להתקרב לקב"ה!! השאלה שלי היא איך? מה עושים לשם התחלה?מה עושים בהתחלה לעזרה בדחיפה לעולם התורה והמצוות שאני מתגעגעת אך לא יודעת איך להגיע אליו..??

תשובה

שלום

אני מבין אותך ומחזק אותך.

עצם שליחת השאלה מראה כמה את קשורה בריבונו של עולם, וכמה את מסרבת לעזוב את עבודת ד'.

אני ממליץ כמה דברים-

א.פני לרכזת השירות שלך, שתמליץ לך על שיעורי התורה הקבועים שיש לבנות השירות אחת לשבוע.

ב.מצאי חברה חזקה שתעודד אותך ותלמד יחד איתך, היי עימה בקשר ושוחחי איתה.

ג.קבעי לימוד קבוע כל יום לעשר דקות, בספר מוסר או אמונה. אני ממליץ על ספר אורחות צדיקים.

ד.הקפידי להתפלל שתי תפילות ביום. זה מחזק ומכניס לאוירה של קדושה, למרות שאינך חיבת יותר מברכות השחר.

בהצלחה