קרי ביו''כ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/10/06 00:59 יג בתשרי התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום..

שמעתי שיש דיון בסוף מסכת יומא מקוה שאני מדייק לגבי מי שרואה קרי ביו"כ.אמורא אחד אומר שהוא יהיה מודאג כל השנה (אשמח לקבל תיקונים) ואם גמר את השנה יש לו חלק בעוה"ב..

לצערי ראיתי קרי השנה גם בר"ה וגם ביו"כ..כל תפילת יו"כ הייתי מוטרד ומודאג אולי זה רומז לעתיד ולא ידעתי לאן לקחת את זה.

כמו"כ כבר קרה לי פעם לפני 3 שנים שראיתי קרי ביו"כ..

שאלתי היא-איך אני צריך להתסכל על יו"כ הזה למעשה כרגע? מה כל זה אומר? מה ההלכה בגמרא?

אם זה כבר קרה לי פעם יש לי חלק בעוה"ב? ואם כן מה הטעם שזה יחזור על עצמו?

תשובה

שלום וברכה
חז"ל אמרו שיש לחשוש לשנה זו, אולם אם היא הסתיימה כראוי הרי שהדבר מלמד טובות.
ברם, צריך תמיד לזכור כי עיקר העיקרים הוא הבחירה החופשית הטובה, ואין דבר מה הקורה לאדם שאין הוא יכול להתמודד עימו בכוח יראת השמיים שבו. על כן, קבל על עצמך משהו מיוחד לשנה זו ובחר בטוב, וזה היה חזק יותר מכל אירוע שאירע.

כל טוב ושנה טובה