קרי ביוה''כ

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/09/02 14:37 יב בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום לכבוד הרב,

קודם כל - בבקשה אל תצרף לי או תענה לי בתשובה שענה רב אחר לשאלה כזו... (https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13157)

ביוה"כ היה לי קרי בלילה. אני מאוד השתדלתי לשמור על העיניים והמחשבות בערב יוה"כ, שתיתי הרבה לקראת הצום (שברוך ה', היה לי די קל, כמו בט' באב) והתפללתי שלא יהיה לי. אני, ד"א, חוזר בתשובה.

להצטער - מאוד הצטערתי, מעבר לדמעות... פעם בכיתי בגלל זה (בגלל החטא), אולי גם כי ידעתי שזה בגלל שחטאתי ב"ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם". היום, ברוך ה', לא... אבל ביוה"כ העצב שלי היה מעבר לדמעות. נטלתי ידיים 40 פעם (כמו שפעם הרב שמואל אליהו כתב) - כמובן רק עד קשרי האצבעות והתפללתי בכוונה, אף יותר מהרגיל (ואני מאוד משתדל לכוון).

א - מה זה אומר? (בתשובה ההיא כתוב שיכול להיות שזה אומר שאני בדרגת קדושה גבוהה ומנסה לעלות)

ב - איך לכפר?

ג - מה לעשות?

ד - מה הרב מציע לי לעשות בקשר לקרי - כמעט כל לילה (או כל לילה שני) יש לי, ומתוך 11 לילות השנה, בין 5 ל-7 נטמאתי...

תודה רבה מאוד מאוד!

ד"א - אתה יכול בבקשה לבדוק דוא"ל ב-misgav.co.il?

תודה שוב,

אני, בן 13, כהן.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית אני מתנצל על האיחור בתשובה.

א ב ג- הדבר היחיד שצריך לעשות זה להוסיף קדושה.
לשמור יותר על העינים,
לשמור יותר על האזנים,
לשמור יותר על קדושת המחשבה.

אתה לא צריך לעשות סיגופים ותעניות וכדומה.
מספיק שתלמד יותר ברצינות ,
תתפלל יותר בכוונה,
תגמול חסד בכנות עם מי שזקוק.
זה התיקון הטוב ביותר.

ד)כדי למנוע אתה צריך לשמור על המחשבה בקדושה ובטהרה,ולהמנע מלאכול בלילה דברים חריפים ומתובלים ושמנים.
אכול ארוחה קלה בריאה ומשביעה. פעילות גופנית רק תחזק אותך .הקפד על פעילות גופנית ,
כי נפש בריאה בגוף בריא.

בהצלחה,

עוזיאל