קריירה ושלום בית

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 17/08/02 22:35 ט באלול התשסב

שאלה

שלום לרב!

אני אישה עובדת עבודה במסגרת חינוכית ובמסגרת עבודתי נאלצת להעדר מהבית גם בשעות לא שגרתיות ולפעמים מגיעה בשעות מאוחרות מאוד. יש לי ארבעה ילדים בגילאי 12-2 ואני משתדלת למלא את תפקידי בבית על הצד הטוב ביותר. בעלי מעריך מאוד את עבודתי אבל מביע את מורת רוחו משעות העבודה שלי, שאין לי אפשרות כל כך לשנות אותם.

לפעמים נדמה לי שהוא היה מעדיף שאעזוב את עבודתי רק בשל כך. רציתי לשאול את הרב מה עלי לעשות? חשוב לי לציין שתחום עבודתי הוא בתחום הניהול החינוכי ויש השפעה חיובית של עבודתי על הסובבים אותי. אודה לרב אם יענה לי במהירות האפשרית.

.

תשובה

שלום וברכה!
לדעתי הפתרון במצב זה הוא לא להפסיק את עבודת הקודש שלך,עליך לדעת שדבר ראשון ועיקרי הוא להחזיק את הבית,המשפחה והילדים. ולכן עצתי היא להאיט את הקצב ובתוקף תפקידך כעוסקת בניהול - להאציל סמכויות. בצורה זו גם הבית יהיה יותר חזק וגם תוכלי להמשיך בעבודתך החינוכית לאורך שנים.
ובע"ה תצליחי בשני הדברים גם יחד.
כתיבה וחתימה טובה.
צבי קוסטינר