קריאת שמע וברכת המפיל

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 19/08/02 21:13 יא באלול התשסב

שאלה

בס"ד

ידוע כי אין לדבר לאחר אמירת ברכת המפיל אך בתכלס איך עושים זאת?

אפשר לעשות הפסקה בין קריאת שמע לבין ברכת המפיל?

מה קורה כאשר לאחר אמירת ברכת המפיל האדם לא נרדם?

תשובה

שלום

העצה כתובה ברמ"א לאו"ח סימן רלט סעיף א:
הגה: ויקרא קריאת שמע סמוך למטתו, ואין אוכלים ושותים ולא מדברים אחר קריאת שמע שעל מטתו, אלא יישן מיד,... ואם קרא ק"ש ולא יוכל לישן מיד, אז חוזר וקורא כמה פעמים זה אחר זה עד שישתקע בשינה ושיהיה קריאתו סמוך לשינתו.

אם אדם הולך למטתו אך ממשיך לדבר, עליו לאחר את קריאת שמע וברכת המפיל ולקראה סמוך לפני שנרדם.

אם לאחר אמירת המפיל אדם לא נרדם עליו להשתדל לקרוא ק"ש סמוך להרדמות.
כאמור, הרמ"א כתב לקרוא כמה פעמים, עד שירדם.

המשנה ברורה מבאר דברי הרמ"א, שיקרא שוב פרשה ראשונה של ק"ש, או שיאמר פסוקים אחרים (כפי שמובא בסידורים). אפשר גם להרהר בדברי תורה.

זמן זה של לפני השינה הוא הזדמנות טובה לחשוב על מעשינו היום, ולשוב עליהם בתשובה.

שנה טובה.