קריאת שמע ואמירת שם ה' אחרי חצות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/05/09 09:18 כ באייר התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב,

רציתי לדעת אם אחרי חצות מותר להגיד קריאת שמע עם שם ומלכות.. אם לא, אז מה מותר ומה אסור.

ועוד משהו, אם רוצים לדבר בלילה עם הקב"ה.. לפנות אליו.. מעין חשבון נפש.. האם אפשר לעשות את זה לפני שהולכים לישון ואם זה אחרי חצות מה העניין לגבי זה?

תודה רבה

תשובה

שלום

יש להגיד ברכות שמע גם לאחר חצות הלילה. אך יש להקפיד לא להגיע למצב שהתפילה נדחית עד אחר חצות הלילה.

חשוב לדבר עם ד' בשפה שלך, לפרט בפניו את מעשיך היום ולקבל החלטות לשיפור לימים הבאים.
כתוב בשם האר"י שהזמן הטוב לעשות את זה הוא לפני השינה. אני ממליץ להכין פנקס קטן, ובו תכתוב במה היית טוב, ובמה כדאי להשתפר, בסגנונך. לא ארוך, אלא דקה.

אפשר גם את זה לאחר חצות.

לגבי ברכת המפיל לפני השינה- אם אתה ישן לאחר חצות
רוב הפוסקים סוברים שיש לומר אותה, אך חלק מהפוסקים על פי הנסתר כתבו להמנע. תשאל את אבא מה הוא נוהג.

כל טוב