קריאת מגילה ברמקול

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/02/02 10:10 ו באדר התשסב

שאלה

האם ניתן לצאת ידי חובת קריאת מגילה גם באמצעות רמקול, וזאת לאור העובדה שאם קוראים בלי רמקול ,קיימת בעית רעש מחרידה ,באופן שרוב השומעים לא יוצאים ידי חובה .

תשובה

ב"ה

שלומות,

בשאלה זו נחלקו גאוני עולם. אף שמתשובת הרב פיינשיין באגרות משה חלק או"ח ב' סי' קח' ניתן להבין שמעיקר הדין מותר תקרוא המגילה ברמקול, מכל מקום, מסקנתו הלכה למעשה שונה לחלוטין וז"ל, שם:"
אך מ"מ כיון שלא ברור להיתר והוא ענין חדש, בכלל יש למחות כדי למונעם מלרדוף אחרי חדשות אחרות שלהוטים בזה במדינות אלו כמו שכותב כתר"ה" אבל הגר"G יוסף בתשובתו חלק וסבר שמעיקר הדין אין להשתמש ברמקול, עיין ביבי"א ח"א.
אכן, יש גם פוסקים מועטים שכתבו סברות להקל אולם הלכה למעשה לא נראה לי שיש להתיר במיוחד אם ניתן להקפיד יותר על השקט בזמן קריאת המגילה.

בברכה,

שי