קריאת התורה בהבהרה אשכנזית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/05/02 04:44 א בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב!

אני מתפלל במנין של חסידים וידוע לי שכל קראיה לא נכונה בתורה הרי זה אסור! אבל אצלם כל הקריאה לכאורה "מעוותת" בשבילי,האם אני יוצא ידי חובה בקריאה זו? א"כ מה הנ"מ מטעות קטנה שאסורה כשאני נמצא בבית-כנסת שקורא "רגיל" תודה רבה!

תשובה

בס"ד

גם חסידים יודעים לקרוא קריאה נכונה. שמעתי כמה וכמה בעלי קורא שממש התענגתי לשמוע אותם, קוראים בדקדוק, ובטעם נכון. למרות היותם,,, חסידים.

לעומת זאת שמעתי כמה וכמה בעלי קורא שחשבו שככל שהם מעוותים יותר את ההיגוי והטעם הם יותר "מחמירים" ויותר "פרומרים" ויקבלו על כך יותר שכר בשמים.

לא ברור לי כל כך אם זה טוב שאתה שומע קריאה כזו. ספק אם יוצאים ידי חובה.
בדיעבד -,,,,, כשר.