קצת דחוף....שבת סניפית-שלושת השבועות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/07/12 12:28 יט בתמוז התשעב

שאלה

שלום הרב!

בשבת הקרובה בע"ה הסניף שלנו יוצא לשבת סניפית.

אנחנו נוהגים מדי שנה לערוך "קבלת שבת" לפני כניסת השבת עם כלי נגינה.

מכיון שהשנה השבת יוצאת בשלושת השבועות, רציתי לשאול האם מותר לנגן שירי נשמה לפני השבת.

השירים תורמים לאוירה ומכניסים אותנו בצורה הרבה יותר טובה לשבת.

תודה... =)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש מקילים לשמוע שירי קודש לשם ד' בסיוע כלי נגינה. רבנים אחרים מתירים רק בסעודות מצווה ממש. המקרה שלכם אינו סעודת מצווה.

בנסיבות הללו, אני ממליץ על השמעת מוזיקה מדיסק וכד' ולא מכלי נגינה, הדבר יותר קל וזה נראה לי פתרון ראוי.

אם חשוב לכם מאוד, אף אחד לא יפגע מכך, והדברים יתקבלו בברכה - אתם יכולים גם להקל ולהביא כלי נגינה.