קצור תפילת מוסף בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/07/02 11:25 יג באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

הגר"ע יוסף כותב בשו"ת "יחווה דעת" שהמנהג של יוצאי מרוקו לקצר את מוסף השבת הוא בגדר "לא תיתגודדו"

א- אני מתפלל בביהכנ"ס שכזה האם עלי להזהיר אותם או שיש כאן "לא תיטוש תורת אימך"

ב-האם יש להשוות מקרה זה למנהג של עדות האשכנזים שלא להגיד "ברכו" בסוף התפילה בימים שקוראים בהם בתורה ולפסוק שמנהג זה הוא בגדר "לא תידגודדו"?

תשובה

בס"ד

א- לא טוב לקצר תפילת מוסף.

ב- לא עושים מחלוקת!!! לכן צריך הרבה בדיקות וזהירות לפני שמעירים למישהו.
לראות אם יעירו.
לראות מי יעיר.
לראות למי יעירו.
שום מחלוקת לא שווה תיקון שכזה.

ג- כנ"ל ב' העיקר לא לעשות מחלוקת. וצריך לזכור שכיום שידוע שרוב בתי הכנסיות יש גם ספרדים וגם אשכנזים ואין אלה מקפדים על אלה יכולים אלה לנהוג כמנהגם ואלה כמנהגם ואין בזה החשש הנ"ל.