קפנדריא וגזלת שירים ברשת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/09/11 21:33 ט באלול התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי 2 שאלות

א.אני לומד בישיבה ובלילה נועלים את הדלת הראשית ויוצאים דרך הבית מדרש (ואין בזה משום קפנדרייה כי אין דרך אחרת לצאת) האם לי שיש לי מפתח לדלת הראשית האם זה יהיה בשבילי קפנדיירה אם אני אצא דרך הבית מדרש?

ב.למה אסור להוריד שירים דרך האינטרנט? הרי הזמרים ששרים יודעים שהשיר שלהם באינטרנט ויודעים שיורידו את זה והם לא מונעים את זה

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. איסור קפנדריא הוא להכנס מצד אחד ולצאת מצד אחר. אם אלו שיוצאים דרך בית המדרש הם כאלה שלומדים שם, אין עליהם איסור קפנדריא.
לפי דעת חלק מהפוסקים אפשר לכתחילה לעבור במקום קדוש אם מכבדים אותו באמירת מספר פסוקים, או לומדים משהו קצר. וזה מה שהייתי ממליץ לך לעשות.

ב. הזמרים מתלוננים מאוד על הפירצה שנוצרה ברשת, ועל הנזקים הנוראים שהם סובלים מכך. הם כן מנסים להאבק נגד הדבר ומשיגים מפעם לפעם השגים שונים.

אמנם יש רבנים שהתירו להוריד מהרשת אבל לעניות דעתי, כמו בנושאים הלכתיים אחרים, הואיל ובנושא יש 'מחלוקת פוסקים', גם כאן נאמר: "המחמיר תבוא עליו ברכה".