קניתי ענבים מערבי מה לעשות איתם?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/06/10 12:49 כח בסיון התשע

שאלה

הרב שלום.

אני קניתי ענבים מערבי שיש לו כרם גדול ומהענבים אני עושה יין האם אני צריך להפריש תרומות ומעשרות הרי קניתי את זה מערבי (חוץמזה אני אומר את האמת מדובר בכמות גדולה ותכלס חבל ) מה הרב אומר.?

תשובה

ב"ה

שלום.

אני אצטט לך מילה במילה את דבריו של הרב מרדכי אליהו זצ"ל על שאלה זו וכך הוא ענה :

"ארץ ישראל שייכת לעם ישראל, ואין קנין לגוי להפקיע מידי מעשר.
ולכן, אם גוי נטע עצי זית וכדו', וישראל קנה ממנו את הזיתים בעודם ירוקים, ועשה בהם גמר מלאכה, כגון שכבשם בביתו או עשה מהם שמן - חייב להפריש מהם תרו"מ עם ברכה, כיון שגמר המלאכה היה בידי ישראל

וכן ישראל הקונה תורמוס מגויים, ושלקם בביתו – מפריש עם ברכה."

עד כאן דבריו.

אחי היקר עשר תעשר - עשר בשביל שתתעשר.תעשר בשמחה

ויהי רצון שתראה ברכה וכמות היין ובאיכותו.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.