קניית בגד חדש ב-3 השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/06/02 11:03 טז בתמוז התשסב

שאלה

האם מותר לקנות בגד חדש בשלושת השבועות (ולא ללבוש אותו ולברך עליו שהחיינו בשבועות אלו, אלא אחריהם)?

תשובה

ב"ה
רחל שלום.

אני מעתיק לך את ההלכות שהתפרסמו בשם הרב
מרדכי אליהו שליט"א

קנייה ומכירה - משנכנס אב, ממעטין במשא ומתן, יש מחמירין בכל משא ומתן ויש שאוסרים לקנות רק בגדים של שמחה. כגון לצורך חתן וכלה וכד' - וכן נוהגים.

סתם משא ומתן שאינו מוכרח - ראוי שלא יעשנו. וכשיש חשש להפסד כספי אם ידחו את הקנייה עד אחרי תשעה באב - מותר לקנות גם לצורך חתן וכלה בימים אלו. \עיין שו"ע שם סע' ב, ז. תקנד סע' כב. כה"ח תקנא ס"ק כא. בא"ח דברים ב\.

כל בגד שיש לברך עליו "שהחיינו" אסור לקנותו מר"ח גם אם מתכוון ללובשו לאחר תשעה באב, אומנם גופיה גרבים וכדו' שאין מברכים עליהם "שהחיינו" טוב לקנותם לפני ר"ח. ואם מוכרח - יכול מן הדין לקנותם גם אחר ר"ח ולא יחדשם.

נעליים של תשעה באב מותר ללובשן לראשונה בתשעה באב. אמנם טוב ללובשן בתחילה ביום הכיפורים \שו"ע תקנא סע' ז. כה"ח שם ס"ק צו\.

בברכה,

עוזיאל