קניה בשנת אבל - דחוף..

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/08/09 17:23 ו באלול התשסט

שאלה

בס"ד

שלום..

האם מותר בשנת אבל לקנות ילקוט לבי"ס?

מותר סתם תיק?

מותר לקנות חולצות תלבושת לבי"ס?

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
1. האיסור על קניה בשנת אבל חל רק על יתומים - כלומר מי שאבל על אביו או אמו.
מי שמתאבל על אחים ובנים יכול לקנות בגדים חדשים בשנת האבל.
2. האיסור הוא רק על בגדים ולא דברים אחרים.

לגבי בגדים, קבעו הפוסקים שיכול לתת לאדם אחר ללבוש את הבגד החדש שלשה ימים - ושוב הבגד לא נחשב חדש.

למעשה:
אם מדובר ביתום בשנת אבל
אפשר לקנות תיק חדש.
חולצות חדשות - יבקשו מחבר שילבש את החולצות החדשות שלשה ימים. לאחר מכן משתמש בהן האבל כרגיל, לובש מכבס ומגהץ.
המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאווה עוד.