קניה בשלושת השבועות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/06/13 00:38 יז בתמוז התשעג

שאלה

שלום הרב.

האם מותר לקנות בדים על מנת לתפור בגד עד ר"ח אב?

מה נחשב קניה "מיוחדת"?...

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקניה שאסורה בשלשת השבועות היא כאשר מברכים 'שהחיינו' על הדבר החדש.
קניה של בד, כמו קניה של בגד שצריך עוד תיקון, אינה אסורה.
אבל יש בעיה עם בגד שיושלם בשלשת השבועות וכך יהיה בגד חדש.
לכן ראוי לא להשלים את התפירה אלא רק אחרי תשעה באב.
יש גם המקילים לברך שהחיינו בשבת בשלשת השבועות. אז אפשר לחדש את הבגד בשבת (לא בשבת חזון).
להלן ציטוט מתוך שעור של הרב אליעזר מלמד על שלשת השבועות:
"וכן מותר לקנות בגד חשוב שצריך תיקון כדי ללובשו אחר תשעה באב, שהואיל ובעת הקנייה אי אפשר ללובשו, ממילא אין מברכים עליו בשעת הקנייה "שהחיינו", ולכן מותר לקנותו עד סוף חודש תמוז (מ"ב רכג, יז)."
file:///C:/Documents and Settings/שטראוס/שולחן העבודה/Yeshiva.org.il- מנהגי שלושת השבועות.htm