קנאה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/01/13 18:38 טז בשבט התשעג

שאלה

בס"ד

לצערי אני כל הזמן מקנא בחבר הכי טוב שלי וגם כל הזמן כועס עליו בדברים שאם מישהו אחר היה עושה אותן, לא הייתי כועס עליו

מה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה ראוי להערכה רבה על היכולת שלך להיות מודע לדברים לא טובים בעצמך ולהבין שהקנאה היא בעיה שלך. על פי רוב אלו שמקנאים באחרים בטוחים שהם הטובים ומוצאים כל מני דברים רעים באחר.
התכונה הזאת מעידה על כוחות נפש טובים שיש בך ומבטיחה שאתה תצליח להתקדם בתיקון הדברים.

שורש הקנאה נעוץ בכך שאדם לא שמח בחלקו. מי ששמח בחלקו וטוב לו במה שיש לו - איננו מקנא באחרים.

גם הכעס שיוצא דווקא נגד החבר הוא תוצאה של הקנאה שגורמת לך להיות רגיש מאוד כלפי כל דבר שלילי שהוא עושה.

הפתרון הוא כפול - גם בדברים שבינך לבין עצמך וגם
בדברים שבינך לבין חברך:

בינך לחברך אתה צריך לפעול בדרך הפוכה - לחפש את הטוב שיש בו, לציין לעצמך כל דבר שטוב לכם יחד. אתה צריך להחמיא לו ולומר לו דברים טובים על הטוב שאתה מוצא בו ובקשר שלך אתו.

בינך לבין עצמך, אתה צריך עין טובה על עצמך. לראות את הטוב שיש בך ושיש לך - ולשמוח מאוד על כך.
אתה צריך להשתדל למלא את עצמך בהודאה ושמחה.
אדם שמרגיש שיש לו ברכה ושמחה אינו מקנא ואינו כועס.
כל יום לפני השינה תחשוב על שלשה דברים טובים שעשית היום ועל שלשה דברים טובים שקרו לך.
בתפילת 'מודים' תחשוב על כל הטוב שיש לך מד' ושאתה מודה לו על כך.