קנאה בחברה שמתחתנת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/03/11 16:49 ט באדר ב'

שאלה

שלום,

אני נמצאת כעת בתהליך החיפוש אחר בן-זוג (בתקווה שיהיה מהיר ככל האפשר!). מעבר להתמודדויות הכרוכות בכך, אני מתמודדת עם קושי נוסף- אני חשה קנאה בחברות טובות שלי כשהן מוצאות בן-זוג ומתחתנות. ברור לי שעלי לשמוח עבורן על שהן מצאו ושטוב להן, אך איך מתמודדים עם הקנאה שמתלווה לכך? (אם יש מקורות כלשהם שעוסקים במידת הקנאה ותוכל להמליץ לי עליהם- אשמח ממש!)

תודה רבה!

תשובה

ב"ה,
לשואלת שלום,

א. הנקודה העיקרית בענין קנאה זה שאין אדם נוגע במוכן לחבירו אפילו כמלא נימא (מסכת יומא)
לכל אדם יש תפקיד בעולם כל אחד מקבל את הכלים לכך, כל אחד צריך לעבור את התהליכים המשברים וההתמודדויות שלו, ואין שום מקום לערוך השוואות מה הוא קיבל ומה היא קבלה,
זה ממש לא רלוונטי,
כמו שלכל חייל יש משימה בצבא ובהתאם לכך הוא מקבל ציוד פקודות וכד'.
מה שטוב לחברתך לא בהכרח טוב לך.

ב. יש תרגיל מאוד יעיל, כאשר את רואה חברה שטובלה ואת מקנה בה, תשאלי את עצמך אם את מוכנה להיות במקומה על כל ההשלכות שבזה, עם המשפחה שלה והבעיות הבריאותיות והכלכליות, כל החבילה בשלמותה,
בדרך כלל אדם יגיד : לא תודה! אני מעדיפה את מקומי עם הקושי שלי...

ג. מקורות, מסילת ישרים פרק י"א, בפסקה העוסקת בקנאה, מהדורת אשכול עמוד סד-סה.

בברכה,
דני ארגמן