קמע קרע שטן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/05/09 10:54 כד באייר התשסט

שאלה

שלום אני באה מבית חילוני וחזרתי בתשובה , אני שומרת את השבת הולכת לבית כנסת מתפללת ומאמינה.

לפני כשנה קניתי קמע קרע שטן מרב נתנאל הכהן .

ברצוני לציין שהסיבה שקניתי את הקמע היא להגנה מפני עין הרע והיא לא פוגעת באמונה שלי בה' ולא עוצרת מעצמי להתפלל ולשמור שבת .

לאחרונה חלמתי חלום על אישה שאמרה לי שעשיתי דבר נורא שהלכתי למגדת עתידות והחלום מטריד אותי ואני חוששת בקשר של החלום לקמע.

שאלתי היא מה עליי לעשות ? אני נושאת את הקמע עליי אבל לא מונעת מעצמי להתחזק ולהאמין בה' האם זה דבר נורא?

אודה לתשובתך ועזרתך

תשובה

שלום

אני מציע לשים את הקמע בגניזה.

דרכה של תורה היא חיי קודש, ועיקר החיים הם בבחירות האדם ולא בעיסוק בכוחות רוחניים חיצוניים לאדם, שמצמצמים את הבחירות שלו בטוב או ברע.

הגר"א סירב לקבל עזרה ממלאכים על אף שהם רצו לגלות לו סודות תורה גדולים, שכן עיקר האדם הוא להגיע לבד לדברים קדושים.

לכן אין לך ממה לחשוש, הסירי את הקמע מצאוורך, ובמקום להתמקד בכוחות חיצוניים, השקיעי בלימוד תורה, בלימוד אמונה ומוסר.

דברי חלומות לא מעלים ולא מורידים, אל תתיחסי לזה, אלא למדי תורה בצורה עקבית כל יום מעט. אני ממליץ על ספר 'אורחות צדיקים', יש בו בריאות נפשית ורוחנית.

אם החלום בכל זאת מציק לך מאד, את יכולה לעשות הטבת חלום. גשי לרב הקרוב למקוום מגורייך ובקשי שיסביר לך מה עושים. זה תהליך פשוט ומהיר בו מיטיבים לך את חלומך. אך כאמור, אין מה להתחשב בחלומות כאלה.

כל טוב