קמח שנשאר בנפה לאחר ניפוי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/13 17:07 ב באלול התשעג

שאלה

שלום,

כשאני מנפה קמח לבן רגיל,תמיד נשאר בסוף מעט קמח בנפה. מה שאני עושה זה לבדוק אותו פעמיים שלש בתוך הנפה כשאני מזיז אותו מצד לצד וכשאני רואה שאין כלום אני שופך אותו לקערה עם שאר הקמח המנופה. אני נוהג כך כיוון ששמעתי שמה שאסור לאכול זה שרצים שניתן לראותם בעין בלתי מזוינת ולכן אם אני בודק את הקמח ורואה שהוא נקי אני לא רואה סיבה סתם לזרוק אותו. האם אני נוהג כראוי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שאלתך נשאלה
עיין
https://www.kipa.co.il/ask/show/293923