קללת יום שני!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/06/09 21:04 ט בסיון התשסט

שאלה

יש איזשהו סיפור מאחורי יום שני.

לאורך כל דרך התשובה שלי. אני שמתי לב

שיום שני זה יום שחור. כל האתגרים,כל הניסיונות

הכי קשים והנפילות שלי ביום הזה. קוראים לי דברים ביום הזה ממש של ''חוסר-מזל'' לפעמים הכל משחק כנגדי. וקוראים לי דברים שבאמת הם פשוט..לא לטובתי..ובשאר ימי השבוע אין לי את המלחמה הזאת.

יש איזשהו קללה ביום הזה ?

תשובה

שלום

יום שני הוא יום נהדר, ואין בו שום בעיה.
אמנם לא הוזכר בו בבריאת העולם 'כי טוב', אך זה לא אומר שהוא יום רע אלא שד' ראה ביום ב' מבוא ליום ג', ובג' הוכפל 'כי טוב' (רש"י בבראשית).

לדעת הרמב"ם, האומר שאינו מצליח בגלל קללה הרובצת על יום מסויים, יש בזה משום 'לא תנחשו'.
והראב"ד סובר שאם קודם מחליטים על סימן, ואז הוא קורה, אין בזה איסור. אך אצלך גם לדעת הראב"ד יש בזה איסור, שהרי קודם ימי שני לא הצליחו לך ורק אח"כ קבעת שזה סימן רע.

התורה מדריכה אותנו שהאדם ינהל את המציאות, ולא שהמציאות תנהל את האדם.
'ובחרת בחיים'- אתה תבחר בחיים ולא החיים יבחרו בשבילך.
לכן, את יכולה להחליט שמעתה ימי שני יאירו לך פנים, ואם תמלאי את היום בדברים משמחים וטובים, הוא אכן יהיה יום נהדר.

לפעמים הנבואה שלנו מגשימה את עצמה. אנו מחליטים שמשהו אינו טוב, ואז בשל התחושה הזו אנו אכן יוצרים אוירה לא טובה, ומשכנעים את עצמנו שהבעיה היא בדבר עצמו, בעוד הבעיה היא בנו ובאוירה השלילית שאנו יוצרים.

קחי אחריות על ימי שני, ארגני אותם טוב, והכל יהיה בסדר בע"ה.

כל טוב