קיצור שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/02/11 22:32 ה באדר א'

שאלה

שלום! קראתי לבת שלי בשם דניאלה והיא כבר בת שנה וחצי ואני קוראת לה בבית בשם דניאל אבל חלק מהאנשים קוראים לה דניאלה והתחלתי לאהוב מאוד את השם דניאל יותר מהשם דניאלה ולדעתי הוא יותר מתאים לה ואני לא רוצה שיקראו בשם הזה בגן או בבצפר ורציתי להתייעץ איתך מה לעשות

תשובה

בס"ד
שלום רב,
שינוי שם מדניאלה לדניאל אינו שינוי שם אלא מעין קריאה בשם מקוצר. כמו שקוראים ליצחק איציק או צחי. לכן אני מציע לך לומר לכולם שאמנם שמה של הילדה דניאלה אבל את מעדיפה שיקראו לה בשם דניאל.
כאשר הילדה תתבגר תאפשרי לה להחליט כיצד היא מעדיפה שיקראו לה.
אני מכיר מקרים של בנות שקראו להם רבקה והם העדיפו רבקי או שקראו להם חני והם בבגרותם העדיפו להקרא חנה.