קינות של ט' באב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/07/09 22:56 ח באב התשסט

שאלה

שלום!

כשהתעמקתי בקינות של תשעה באב ראיתי שרוב הקינות (או רוב המשפטים בקינות) הם על כמה שהקב"ה העניש אותנו כבר, שסבלנו מספיק ושינהג בנו במידת הרחמים.

זה די תמוה בעיני

נקח לדוגמה משל שאבא מעניש את בנו בגלל דרכיו הרעות, העונש לא יפסק עד שהבן ישוב מדרכיו!. לא משנה כמה הבן יתחנן!! ..

אודה לך אם תוכל לסדר לי בבקשה את הבלבול שיש בראשי.

תשובה

ב"ה

שלום.

מטרת אמירת הקינות היא לעורר את האדם לתשובה ולתיקון המעשים.
אין לנו מדד לדעת את עצת השם מפני שרבות הן המחשבות בלב איש .אולם באמירת הקינות אנו מביעים הזדהות עם הכיוון הכללי של התיקון אנו מביטים בעבר ושואפים לתיקון ההווה על מנת לזכות בעתיד טוב יותר. זה תלוי בנו . והשם מרחם עלינו כרחם אב על בנים. ואמר הנביא ישעיה "ארפא משובתם אוהבם נדבה כי שב אפי ממנו " שהשם משתף את מידת הרחמים בדין .

בברכה,

עוזיאל אליהו

.