קינואה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/04/11 14:08 יא בניסן התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

אנחנו אוכלים קינואה בפסח. אם קנינו קינואה עם הכשר לפסח, האם היא חייבת בדיקה לפני פסח? אם כן, כמה פעמים ועד מתי צריך להספיק לבדוק?

תודה ושבת שלום.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך מה שבדקתי לא כל כך פשוט למי שלא אוכלים קטניות לאכול קינואה. יש על כך מחלוקת ורבים האוסרים משום קטניות.
עם זאת יש מתירים.
למיטב הבנתי צריך לברור לקראת פסח כמו שבוררים אורז - על גבי משטח בצבע נגדי לצבע הקינואה לברור לאט לאט כדי שאפשר יהיה לראות כל גרגר.
חג שמח