קיום נישואים באבל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/02/13 22:57 יא באדר התשעג

שאלה

ב"ה

כבוד הרב שלום וברכה!

יש לי חברה בת 20 שהחליטה להינשא.

הבחור הציע לה נישואים אבל מעבר לכך דבר לא התקדם!

לפני שלושה שבועות אביה של האם נפטר ולכן הם כעת בתחילת שנת אבל.

לפני שבוע גם האבא של אביה נפטר, כעת האב יושב שבעה.

ברצוני לציין שהוריה גרושים והיא עברה לגור עם אביה לאחר הגירושים, הקשר עם האם נותק, אך לאחרונה הוא חודש, לא באופן אינטנסיבי אך מספק את שתיהן.

שאלתי היא: מה ההלכה קובעת אם עדיין לא נקבע תאריך החתונה?

האם עליהם לדחות את החתונה עד לסיום האבל של שני הוריה או לחילופין להתחתן וההורים לא יוכלו להשתתף בשמחה?

מהבנתי אותה, היא החליטה להמשיך את ההכנות כרגיל ולהתחתן בשנה הנוכחית. במקרה זה מה עלי לעשות? עד כמה עלי להתערב בעניין?

תודה רבה מראש!!

אתם עושים עבודת קודש!!

יששר כח!

תשובה

שלום!

אין לדחות את החתונה כלל. האבל לא יעצור את החיים. רצון הנפטרים הוא שהחיים על פני האדמה ימשכו, וודאי שהסבים בשמיים יהיו מאושרים לראות את נכדתם מתחתנת.

ההלכה היא שאפילו אם נפטר ח"ו אדם במהלך החתונה - מעבירים את המת מלפני הכלה וממשיכים בשמחה. לכן אין לדחות את החתונה כלל, אלא להמשיך בכל ההכנות כרגיל.

שיהיה במזל טוב!