קיום יחסי מין לאחר לידה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/07/06 00:47 ה באב התשסו

שאלה

אני כחודש וחצי לאחר הלידה ורק עכשיו הסתיים לי הדימום וביום שלישי בע"ה אני אמורה ללכת למקוה. כרגע לא הספקתי לקחת גלולות למניעת הריון והפחד שלי שאני עלולה להקלט. מה עושים האם למנוע מקיום יחסים עד למחזור הבא ואז לקחת אמצעי מניעה של גלולות או שחל איסור באי קיום יחסים לאחר טבילה.

מה לעשות? אנו לא משתמשים באמצעי מניעה אחרים וכרגע נולד לנו בן- זקוקים לעזרה או יעוץ דחוף

תשובה

שלום וברכה
אין איסור לא לקיים יחסים.
הדבר תלוי בכם. אם אתם חשים שזה מה שהייתם רוצים לעשות - זה מותר.
צריך כמובן לחשוב האם זה הפיתרון היחיד, אוא שיש אחרים, כמו גלולות "היום שאחרי".

כל טוב, ומותר עוד לומר מזל טוב